Over Wout

Toen ik 11 jaar was leerde ik van mijn vader fotograferen tijdens onze reis door Ierland. Hij leerde me over iso, diafragma, sluitertijd en natuurfotografie. Ik hielp hem met de selectie van zijn dia's voor zijn voordrachten op de fotoclub en we spraken veel over licht, compositie en timing. Door samen met hem te fotograferen heb ik mij ontwikkeld tot een esthetisch fotograaf.


Tijdens mijn studie aan de kunstacademie heb ik mij laten inspireren door de beeldende kunst en filosofie. Fotografisch ben ik mij toen meer gaan richten op de ideeënwereld en conceptuele fotografie. Uitgangspunt tijdens de studie was: wie ben ik als mens, wie ben ik als maker en hoe verhoud ik mij tot andere makers. Dit uitgangspunt hanteer ik nog steeds tijdens het proces van creëren en scheppen binnen de fotografie.

Na mijn afstuderen aan de kunstacademie heb ik veel vrij werk gemaakt en heb ik mij als fotograaf verbonden aan theatercollectief 'Het Wilde Oog' en straatsymfonieorkest 'Het Ricciotti ensemble'. Daar heb ik mij ontwikkeld als documentairefotograaf en fotograaf binnen een geënsceneerde setting. Andere opdrachtgevers zijn o.a. Calefax Reed Quintet, Dudok Quartet Amsterdam, Phion, BLINK kunstcollectief en vele andere muzikanten en kunstenaars. Sinds mei 2023 ben ik ook als fotojournalist verbonden aan Mediahuis Noord.

Genoten opleidingen: 
Theaterschool Artez, 2003
Kunstacademie audiovisueel, Sint Joost 2012